sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Lumirallia ja kaunista ratsastusta

Taas on tullut postailutaukoa sitten monen päivän ajalta. Sanotaanko, että on ollut kiireistä, sillä olen järjestellyt "kuvausreissua" tänne meille Janakkalaan sekä funtsinut pääni puhki yhteiskuntaopin asioita keskiviikolle, miettinyt tulevaisuutta ja pohtinyt sitä yötä myöten ihmisten kanssa ja kaiken tämän lisäksi ehdin vielä käymään perjantaina Leksallakin ratsastelemassa.

Leksan kohdalla hyviä uutisia, sillä saa meinaan alkaa ravailemaan ja laukkaamaan. Alkuun tietty pieniä pätkiä sekä ennen sitä pitkät alkukäynnit. Hevonenhan on kuitenkin 29-vuotias, joten eipä sitä suoraa ravilla lähdetä todellakaan. :) Itsehän en ole laukannut sitten poniaikojen, eli n. 9 vuoteen. Keventää osaan joten kuten, kyllä se perse sieltä penkistä nousee, mutta ajoituksista ei olekaan mitään sen suurenpaa hajua maastossa eikä sen pahemmin siitäkään, kuinka nättiä katseltavaa se on.. Laukkailu varmaan vielä karmeampaa istunnallisesti, mutta sentään alla on mukava hevonen, jolta ilmeisesti löytyy vauhtia tarpeen vaatiessa. En kyllä ainakaan alkuun ajatellut revitellä mitään hirmuisia, ihan hiljaisia vauhteja ja keskittyä  lähinnä siihen omaan istuntaan. Löysin maastoiluun hyvän lenkinkin sekä pellolle on kärryilyyn tehty polku/ura, jolle on sanottu saavan mennä laukkailemaan jne. En vain malta odottaa ensi kertaa, sillä eikös se niin ole, että harjoittelemalla sitä oppii! Siispä vain reeniä ja vähän lisää reeniä minun kankulleni (ja reisille) ratsastuksen suhteen. 

Eilen myös tosiaan oli se koko viikon odotetuin päivä. Hanna ja Roosa tulivat kyläilemään välillä tänne päinkin, olenhan siis käynyt Helsingin suunnalla nyt kaksi kertaa. Hannakin puolestaan kaksi kertaa nyt, kesäisestä reissusta voitte lukea täältä.

Kun aamulla juna tuli, pakkauduimme autoon ja sillä kohti kotia. Sää oli aika mielenkiintoinen kuvailun kannalta, mutta selviydyttiinpä kuitenkin. Tulette varmasti näkemään enemmän kuvina kuin sanoina, kuten yleensäkin. Kiitos muuten hienoista kuvista kaksikolle. Vaaleammat ovat Roosan ottamia, tummemmat Hannan. :)

Kaksikon iloinen vastaanotto kaksikkoa kohtaan... :D
Pihaan päästyämme vaihdoimme hieman vaatetusta, tai no Hanna vaihtoi, ja suuntasimme kohti tallia. Alkuun molemmat urpot otettiin sisään. Försti pesukarsinaan ja Hotikka käytävälle. Hotikan laitettuani se laitettiin poikkeuksellisesti Förstin karsinaan, jottei turhaa hälinää tulisi olemattomasta katsekontaktista. Hotikka tykkää laittaa vähän kolinaksi, jos Försti hermostuu pesukarsinassa. No, nyt ei sitten laittanutkaan. :) Päätettiin kokeilla apuohjiakin juoksutuksen yhdeydessä. Förstillähän on sinänsä ihan kohtuudella lihasksia, mutta kyllä siitä huomasi että viiden minutin käynti oli tarpeaksi tuossa hangessa. Sitten kiskaistiinkin vyö ja ohjat pois. Sittenkös sitä vauhtia irtosikin, ei kyllä niin paljoa kuin viimeksi pellolla, mutta tarpeaksi tällekin kerralle!


Minun hienot apuohjaviritykset.. Riimu vaeltaa näköjään, mutta minkäs teet näin jälkikäteen...
© Hanna

© Roosa

Förstiltä irtosi ihan kohtuu liikettä ilman niitä apuohjiakin (katso alempi kuva
Tarpeaksi kun oli juoksenneltu ja jopa laukattu, otettiin muutamia posetuskuvia.
Totesin myös näitä kuvia katsoessa, ja oikeastaan jo pellolla Förstiä halaillessa, että sen kaula on paksuuntunut aivan hirvittävästi. En tiedä mitä se on itsekseen tehnyt, mutta muutos on huima. Se on aina ollut  hieman puoliverimäinen, jopa niiden parissa päivittäin työskentelevien mielestä. Pellolta lähdettiin kävelemään kohti kotia ja tietenkin matka katkeili toisinaan posetuksiin. Ravattiin kameroille vielä tiellä, se on aivan super kunnossa nyt! Rohkeuteni tässä alkaa jopa kasvamaan sen verran, että herran kanssa kenties uskaltauduttaisiin siihen ratsastelemaan. Kenties jopa kokeilemaan ravia, sillä ainakaan pellolla se ei kauheaa vauhtia alkanut rymistelemään eikä sen pahemmin tielläkään.
Ollaanpas taas söpöjä.... Heppa sentään ♥
 Talliin päästyämme puin Förstin, yleensä en niin tee, mutta kerrankos sitä. Alle laitoin fleeceloimen ja päälle vielä ohuen sadeloimen, sillä ulkona satoi lunta taivaan täydeltä enkä halunnut fleecen kuitenkaan kastuvan. Sadeloimi otettiin heti talliin takaisin tultua pois. :) Försti pääsi huilaamaan hetkeksi tarhaan, ihan kuin se oikeasti sitä olisi tarvinnut, mutta me tarvitsimme kuvia Hotikasta. Niinpä Hotikan kanssa jäätiin varmistusaitaukseen. Ja ihan hyvä oikeastaan, koska isäpuoleni lähti mönkkärillä ja sekös onkin kauhea kapistus! o: Senpä takia Hotikka ensimmäistä kertaa hyppäsi jopa pystyyn, hurrja ori. Mietin tässä pääni puhki mistä saisin jonkun räystään mihin se pomppaisi ja kolauttaisi päänsä, veljensäkin oppi olemaan hyppimättä sillä tavalla.. Okei, ehken ole ihan niin ilkeä vaikka mieli tekisi.

Roosa päätti kuvata Förstin hassuja pilkkuja sukassa.. 


Tänään talutamme itse itseämme, eikös.. :) Mami oli
vaan ihan tylsä, kiskas narun multa pois ):

Tässä vaiheessa Hobitti rauhoitettiin ja vaadittiin vähän eteenpäin menoa ihan rauhassa ja laitettiin tarhaan Förstin kanssa. Sitten tulikin aika irtojuoksutukselle (taas). Kevyet hölkät vain.. Sehän oli minun tarkoitusperäni, mutta herrat päättivät vetää kiitolaukkaa tarhan pidemmän osan. Jep jep... Hotikka taisi meinata, että nyt mennään eikä meinata. Näytti Hannalle ja Roosalle ison maailman meininkiä. Ainoa miinus oli se, että mentiin sitä kiitolaukkaa. Ravi olisi ollut ihan osuva valinta, sillä en itsekään ole nähnyt pojan ravia sen pahemmin kuluneen kuukauden aikana saati saanut moitteettomia kuvia siitä. Joskus vielä sitten. 
Kun hevoset lopulta pääsivät takaisin sisään, vaikuttivat ihan tyytyväisiltä.. :) Heinät nenän eteen ja tupaan juomaan lämpöisiä juomia kuten kahvia. Lopulta parivaljakko lähti takaisin kohti pääkaupunkiseutua puoli viiden aikoihin junalla. Oh, porukat vinkuvat pois koneelta, joten tämä on nyt vähän tönkkö.. :/ 

4 kommenttia:

 1. Höpsistä mikään tönkkö, hyvä postaus luin kaiken vaikka ite olinki messissä. XD Haha Före on nii sulo tossa irvistyskuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha. :D Kyllä mä itekki luen monesti teijän postaukset vaikka olisinki messissä.... :D

   Poista
 2. ihania kuvia! ja kiva postaus ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on kieltämättä ihania, kiitos niistä Roosalle ja Hannalle! :)

   Poista