tiistai 11. joulukuuta 2012

Here we come, Ypäjän tutustumispäiviltä!

Joo, tänäänhän (oikeestaan eilen...) oli siis esittelypäivä Ypäjällä. Päivä oli lähinnä opiskelemaan hakeville nuorille suunnattu, ensin Ulla kertoi meille käytännön asioita opiskelemisesta ja omakustanteisen ruokailun jälkeen meitä kierrätettiin opiston tiloissa asunto-ohjaaja Leenan sekä kahden oppilaan opastamana.

Matkaan lähdettiin Vernan ja Marin kanssa. Saatiin heti alkuun hienot kansiot, ne on oikeasti hienot! Siellä oli pino tärkeitä ja vähemmän tärkeitä, ennestään tuntemattomia ja jo tuttuja lappuja. Myös mitä kaksois- ja kolmoistutkinnossa opiskellaan milloinkin ja duuh se lista! Se sai kyllä ehkä hieman lannistumaan ja miettimään haluanko oikeasti siihen kolmariin.. Mutta ilosella mielellä sinne vielä hakemassa, saas nähdä sitten päästäänkö edes haastatteluihin asti. :)


Ruokailun ajan juttelin/juttelimme Marin kanssa. Hän on Tampereelta eikä siis sama Mari kuin kenen kanssa lähdettiin täältä kotikylästä. Vaihettiin siinä juttuja puolen tunnin verran, lähinnä vain mitä hänen vuokrahepalleen Ladarille kuuluu sekä mitä meillepäin kuuluu. Suureksi yllätykseksi hän sanoi, että voisi kenties raville suuntautua mikäli kouluun pääsee. Wou, asiaa!

Sitten siirryimme ulos ja Leena kertoi hieman nopeasti asioista ja missä tulisimme kiertämään. :) Lopuksi hän sanoi että kaksi oppilasta kaksarilta/kolmarilta on tulossa teidän kanssa kiertämään ja esittelemään. Tämän jälkeen tytöt kävelivät sieltä ja hemmetti ! Sehän oli Tiina!! Siinä vaiheessa pompin paikoillani innosta ja hymy oli korvissa.. Itseasiassa en voinut asialle mitään, ajattelin jopa että lopeta nyt hölmö. :D Noo... Oikeastaan se kierros menikin sitten jutellessa Tiinalle. Kyllä tietenkin kuuntelin, tosin jonkin asteisella yksityisselostuksella. Huh, se oli kyllä hieno päivä. Pakko suositella teille muillekin hakeville tuota tutustumispäivää. Lisää infoa löydät täältä.


Alkuun käväisimme valjaspajalla ja näimme mitä kaikki opiskelijat tekisivät pakollisina suuntautumisesta riippumatta. Vitsit, se riimu oli kyllä siisti! Kaikista parasta tässä on, että tallityttömme sanoi tekevänsä sen Hotikalle. ♥ Siitä matkamme jatkui talleihin. Kävimme siis kakkos ja kolmostalleissa, pakko myöntää että onhan se kolmostalli aikas iso.. Ja kiva mäki siellä keskellä tallissa ja siitä lähtee sitten yhteensä viisi käytävää, jolla jokaisella n. 20 hevosta..? Tosiaan en laskenut, joten paha sanoa varmaksi lukua. Siitä jatkoimme pömpeliin, siitosoreille ja jalostukseen muutenkin keskittyneeseen ympyrän muotoiseen talliin, jonka keskellä oli labra. Tästä jatkoimme kakkostalliin jossa myöskin yhteensä neljä käytävää muistaakseni ja vintillä taisi olla paikat, joissa valjastettiin. Siellä emme käyneet. Tallien välissä kävimme kengityspajalla ja kakkostallista menimme Rentukka 1, kämpille siis. Ja tästä matkamme suuntautui kohti kotia.

Tommonen "ethän sä vaan lähe sinne..?" -katse :D

--- Vuorokausi vaihtuu ---

Juuri tulin koulusta ja kiva tuota lumisadetta. Ehdin jo ajatella, ettei tänä vuonna joutuisi kävelemään kotiin silmiin tulevan lumen armoilla, mutta eei - turha toivo! Viimeinen tuntimme oli paritanssia, tsiisus miten jätkien asenne touhuun on vuodessa muuttunut. Eli te kasilla olevat, älkää huoliko kyllä pojatkin siihen hommaan lämpeävät ysillä viimeistään. Osa tanssi hyvin, osa ei osannut mutta yritti kuitenkin tosissaan. Enää ei oltu mahdollisimman kaukana tytöstä tai pidetty kiinni juuri ja juuri sormella vaan oikeesti oli asennetta. Mutta joo ei mulla muuta ihmeempää kuin tämmöistä ihmetystä vain.

Pitäisi suunnata kohti tarhojen siivousta tässä lumisateessa, mutta pakko mikä pakko. See ya!
Suurkilpailut ja lämmin sää, I'll be waiting you guys! 

Söpöt varsat...

... ja orilaitumet, täältä tullaan!
ps. Unohdin kaikessa hässäkässä kuvata siellä Ypäjällä, enkä olisi edes kyllä jaksanut, joten saatte tyytyä kesäisiin kuviin mitä nopeasti kaivoin väliin. Oo, koskaan ei ole ollut näin kovaa ikävää kesää kohtaan.. ):

2 kommenttia:

 1. Pikkasenko hieno toi banneri + animaatio! :)

  ps: ota tää kirjainvahvistus kommentoinnista pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ittelläs kyllä miljoona kertaa upeempia!

   Ai mulla on joku kirjainvahvistus tässä käytössä.. :DD

   Poista