maanantai 7. tammikuuta 2013

Kuvaton postaus

Hah, tänään uskaltauduin hevosen selkään. Menimme siis yhdelle paikalliselle ratsastuskoululle Tiinan kanssa ja vuokrasimme molemmat hevosen. Ratsastimme maneesissa, joka oli sinänsä pieni, mutta kelpasi ainakin minulle oikein hyvin. 

Valitsin vuokratakseni erään Leksan, se on 16v suokkiruuna. Hieman hankala joskus hoitaa (potkii ja puree), mutta kuulemma helppo ja mukava ratsastaa. Tosiaan kun olen tasoltani ehkä Puska-miinusÖ, mutta pysyn kuitenkin kaikissa askellajeissa enemmän tai vähemmän nätisti selässä tippumatta. Tänään ratsastin siis kaikki askellajit läpi, välillä kaahotettiin aikalailla kieltämättä. Toisaalta polle vaikutti tykkäävän, enkä osaa itsekään sen pahemmin esimerkiksi keventää hidasta ravia, joten se ei haitannut sitten pätkän vertaa. Alkuun Leksa hieman ehkä testasi annanko sen mennä omia menojaan vai laitanko vastaan. Aina kun herra meinasi lähteä ravia tai laukkaa toisen tahdissa, otin käyntiin tai takaisin kunnolla raviin ja vasta minun merkistäni lähdettiin. Lopulta kun tämä sujui, alkoi heppakin ensimmäisten vauhtien jälkeen hieman rauhoittumaan. 

Meni kuulemma hyvin ja omasta mielestänikin se meni ihan kohtuu hyvin. Kevensin paremmin kuin ennen. Keskityin myös olemaan vahingossakaan puristamatta polvilla ja pitämään kädet paikallaan. Lisäksi koitin parhaani mukaan myös pitää jalat suht paikoillaan. Epäilen, että osakseen vauhti oli hieman minunkin syytäni sillä pohje saattoi vipeltää välillä hieman... :D En kiellä sitä. Mutta ajattelen positiivisesti, että nyt sentään meni paremmin kuin viimeksi toisella Leksalla maastossa ja tajusin sen laukankin lopullisesti. Enää pitäisi miettiä kevyt istunta siinä, mutta eiköhän sekin kunhan vain harjoittelee. :) Harjoitusravia tietenkin tarvitsee harjoitella, mutta olen aika luottavainen senkin suhteen. Itselleni jäi hyvä mieli reissusta ja ainakin kuvittelen menneeni eteenpäin hieman taas. Lisäksi olen yleensä pitänyt satulan kaaresta kiinni, mutta nyt uskaltauduin irrottamaan otteeni sieltä vaikka menimmekin välillä jonkinmoista vauhtia. 

Minullahan oli joskus poni ja ratsastin melkeinpä joka päivä. Olimme aikamoisia palkintorohmujakin silloin niin näyttelyissä kuin kisoissakin. Osasin silloin enemmän kuin perusasiat. Mutta väliin tuli 9 vuoden tauko, ehkä inspiraation puutteesta tai jostain, mutta nyt intoni on alkanut taas syttymään. Eikä se huono asia ole, koska mielestäni hevosen liikunnan tulee olla monipuolista ja vaikka se kuinka olisi ravihevonen, pitää sen toimia myös ratsain. Joten korkea aika opetella ratsastamaan. Tavoitteeni on selvitä kaikista askellajeista hyvällä istunnalla ja apujen käytöllä. :D Mitään sen suurempaa, ehkä väistöt, ei ole vielä suunnitelmissa ratsastaa. Ja kuten alhaalta saatte selville, olen perfektionisti joten tuossakin on työsarkaa. 

Sekä joku randomi heppanen, ensimmäisiä kuvia uudella obskalla (Sigma 70-200/2.8) vuodelta 2010. 


Sekä minut haastettiin, kiitos siitä. :) Tässä olisi haaste.

"1.Each person tagged must post 11 things about themselves.
2.They must also answer the 11 8 questions the 'tagger' has set for them.
3. They must create 11 more questions to ask bloggers they have decided to tag.
4. They must then choose 11 bloggers with less than 200 followers and tag them in their post.
5. These lucky bloggers must then be told.
6. There's no tag backs. "

1. Rakastan värejä. 
2. Rakastan myös valokuvausta, se kertoo mitä alitajunnassani ajattelen ja hieman mielentilastani.
3. Teen aina parhaani, mutta on myös päiviä kun ei vain jaksa.
4. Olen ehkä hieman laiska, mutten tallitöissä. Ne ovat poikkeus.
5. Perfektionisti vailla vertaa, hieno yhdistelmä valokuvaus + hevosharrastus johon ynnätään vielä perfektionismi...
6. En osaa jättää asioita tekemättä tai kesken. 
7. Saatan esittää mielipiteeni kärkkäästi, joskus liiankin.
8. Haluaisin osata montaa kieltä, mutta tällä hetkellä vain englantia ja ruotsia. 
9. Olen hyvä koulussa, vaikken erityisemmin panosta. 
10. En osaa (enää) ratsastaa, vaikka usein niin luullaankin. Mutta opettelen parhaani mukaan. Selkäytimestä sekin 9 vuoden takaa näköjään tulee.
11. Olen syntynyt 3.9.-97

1. Oletko tyytyväinen elämääsi ? 
Olenhan minä. :) Ei oo oikeestaan mitään syytä valittaa, ainahan sitä kaikkea keksii, mutta ollaan tultu näin toimeen nytkin joten miksei tulevaisuudessakin.

2. Mitä kaikkea teet vapaa-ajalla?
Vietän aikaa hmm... Mites hevoset? Joo, jos en ole hevosten parissa 200% ajastani niin ainakin tallissa sitten. Hyvin vähän sitä vapaa-aikaa oikeastaan on, eli aikaa milloin en ole tallissa. 

3. Oletko miettinyt millaista elämäsi on ilman tärkeintä ihmistä?
Tämä kysymys oli aika sekava, mutta tuota.. Pohditaan sitä nyt yhdeltä kannalta miten tämän ymmärsin, eli een minä varmaankaan ole. :o Vaikka pitäisi ehdottomasti ja muistaa kiittääkin häntä kaikesta!

4. Luotatko helpolla ystäviisi ? 
Se riippuu. Mutta yleensä pidän aika matalaa profiilia yksityisasioistani enkä selosta kaikkea edes parhaille ystävilleni. :) Eli en mä sitten varmaankaan?

5. Mitä odotat vuodelta 2013?
Paljon kaikkea, erityisesti tapahtumarikkautta ja sellaista elämää, ettei ole tylsää päivää. 

6. Millainen oli vuotesi 2012 ?
Kaikkea ei ehtinyt edes tajuta, enkä kaikkea ymmärrä vieläkään. Kaikin puolin mukava ja muutosten aikaa. Luovuin mm. vanhasta ystävästäni, Inkusta. Lisäksi tuli hankittua sitten tilalle uusi hevonen, kuulostaa jotenkin karmealta minun korvaani, mutta niin se elämä pyörii pyörimistään. 

7. Luetko paljon muiden blogeja ?
Kyllä aikalailla. Olen suhteellisen kiinnostunut ulkomaailmasta ja tykkään tavallaan udella ihmisten elämästä. Ikään kuin bloggaaminen on tapa kurkistaa toisten elämään. 

8. Miten saat blogisi pidettyä pystyssä ? 
Koitan panostaa ja luoda aina vähän erilaista näkökulmaa hommaan, tietenkään se ei läheskään aina onnistu. Lisäksi elämässäni tapahtuu paljon, josta voi tänne kirjoittaa. Koitan luoda postailusta rutiinia, mutta tietenkin tätä aina fiiliksen ja ajan mukaan kirjoitellaan.

9. Onko lukijat ja kommentoijat sinulle kaikki kaikessa vai bloggaatko muuten vain ? Kerro syyt ja perustelut.
Lähinnä mä kai tätä itselleni päiväkirjana kirjoitan, sillä joskus on mukava lukea niitä onnistumisen hetkiä kun kaikki ei olekkaan mennyt kuin strömsössä. Tietenkin kommentti ja on mukava lisä tähän homman, mutta se ei todellakaan ole kaikki kaikessa. Jos blogi vain säilyy niinkin kauan, että sitten muutaman (kymmenen) vuoden päästä voin lukea mistä on lähdetty ja verrata mihin ollaan päästy. Mitä elämässä on tapahtunut..? Kaikkea ei varmasti itse muista ja päiväkirja sen sijaan on jotenkin etäinen käsitys minulle. Blogi, siinä on sitä jotain. 

10. Millainen on sinulle oikea ystävä/kaveri ?
Luulenpa ettei mene kauaakaan kunnes kaikki kaverini ovat jollain tapaa hevosiin sidoksissa.. :D Se kertoo jo aika paljon, ystävälle pitää pystyä juttelemaan kaikesta avoimesti ja sekä tukea että auttaa ylä- että alamäessä. 

11. Kuvaile omin sanoin itseäsi.
Tästä tuleekin mielenkiintoista. Harmi, että olen huono kuvailemaan itseäni. Hmm. Tykkään todellakin eläimistä, kaikista lähinpänä sydäntä taitavat olla hevoset. Seuraavana tulee tietenkin valokuvaus. Se on tapa ilmaista itseäni ja eikös kuva kerro enemmän kuin tuhat sanaa? No, ei aivan. Värikäs ja aika suorasanainen. Pikkutarkka vauhdin rakastaja. ♥


--- Ja kysymykset heille:
Tänään linkkaaminen oli ylitsepääsemättömän vaikeaa ja päätin haastaa kaikki, jotka ikinä lukevatkaan tätä ja joilla on alle 200 lukijaa! :) Koitin keksiä jotain, mitä ei tuossa yläpuolella ollut.

1. Mitä lehtiä pääsääntöisesti luet?
2. Kerro tämän (2013) vuoden tavoitteistasi.
3. Millainen koulutus sinulla on?
4. Oletko tyytyväinen peilikuvaasi? Perustele mihin olet ja mihin et. 
5. Onko sinulla elämäsi eläintä?
6. Entäpä kuka on tärkein henkilö elämässäsi?
7. Kauanko olet blogannut?
8. Mistä sait idean perustaa blogin?
9. Lempitavarasi? Mikä siinä viehättää sinua ja mitä se merkitsee sinulle?
10. Millaiset verhot sinulla on?
11. Montako kertaa peilaat itseäsi päivässä (suunnilleen)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti