sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Tallin esittely kämäisesti!

Kuten aiemmin tällä viikolla lupasinkin, kirjoitan kuvin teille hieman tallistamme.

Meillähän on siis neljän hevosen talli, jossa on lisäksi kylmä puoli (rehuille, mönkijälle ja sellaisille), pesukarsina sekä valjashuone. Valjashuone on auttamatta turhan pieni, mutta ehkä selviän! Tällä hetkellä siellä on 3 hevosen silat, joista oikeastaan nollaa käytetään.. Mitä?! Joo, vähän heikko tämä ravuritilanne nyt. :D Lisäksi siellä on satula, kuten olen jossain ehkä maininnutkin joku stübbenin penkki. Kulunut ja sellaista, kissa tykkää keikkua erityisesti siinä!

Valjashuoneen ovi.. :D

Sekä järkyttävä rehulaari!

+ 5 loimen teline!

Sekä kuva pienestä nurkasta

Tässä kyseinen satula..
 Meillä on myös toi loimiteline johon menee 5 loimea ja ne on liikkuvat pidikkeet, joten loimia voi liikutella erilleen kuivattamassa - vaikka siis meillähän loimet on ihan kaameen kovassa käytössä näin talvellaki tosiaa..... Todellaki ju. Mutta niin, lisäks valjashuoneesta löytyy 300l vesijokulämmitin ja tommonen ärsyttävä keltanen roska-astia täynnä väkirehua. Kauraa meillä ei syötetä. :)

Karsinat on muistaakseni jonkun 3x3 ja niissä on semmoinen 6cm paksu muovimatto eristämässä kylmää betonilattiasta ja muutenkin pitää paremmin kuivikkeet paikallaan. Kuivikkeena käytetään turvetta. Jokaisella on suhteellisen suuri ikkuna, vesiautomaatti ja kurkistusaukko. Karsinoissa on myös hienot koristeet sekä liukuovet! Karsinoiden seinät ovat muovix-lankkua, jolla myös seinät on suojattu n. 190cm korkeuteen.  Spammaan kuvia lisää alemmas sitten. (:

Pesukarsina on ihan riittävä, sen yläpuolella on joku 40cm halkaisijaltaan oleva tuuletusjuttu, jossa on potkuri ja liiallista vetoa estävä suoja. Lisäksi kummallakin puolella tallia on 30cm leveät ja n. 20cm korkeat luukut, joista korvausilma sitten pääsee. Tallissa ei ole erillistä lämmitystä, hevoset lämmittävät oman tallinsa. :) Ja hyvin on lämpö pysynyt siinä 6 asteen pinnassa, ihanne lämpötilahan on (myös EU-määräyksissä) 2-7 astetta. Joskus on myös kohonnut ehkä turhankin suureksi (n. 9 astetta). Myös tallin käytävässä on lattialämmitys (mutta näitähän ei käytetä tallin lämmittämiseen, käytävässä ei ole melkein koskaan päällä kys. toiminto) sekä pesukarsinassa & valjashuoneessa.
Tallin siivous hieman kesken, en ehtinyt lakaista lattiaa. :DD

Karsinoiden koriste

3 kommenttia:

 1. Ihanalta ja siistiltä vaikuttaa tuo teidän talli. Vai onko vain lavastusta? xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se lavastusta ollenkaan. :D Mielestäni kuvaushetkellä talli oli jopa sotkuinen ja epäedustava, otin kuvat ennenkuin siivosin tallin. :D

   Poista
 2. Ihan kodikas ja muutenkin mukavan näköinen pikku talli - just tollasista mä tykkään ite :3

  VastaaPoista