keskiviikko 29. toukokuuta 2013

KUVAPLÄJÄYS (40+ kuvaa)

Mulla on nyt kauhea postausinto, enkä oikein tiedä minkä ihmeen takia. Tätä on jatkunut jo jonkun verran, mutta eihän se haittaa sillä saattepahan luettavaa. Koska viime postaukset ovat olleet aika kuvatäytteisiä niin koitan tähän selittää jotain meidän toilailuista viimeajoilta. Hienoa, jos jaksat lukea koko postauksen ja katsoa kuvatkin. (y)

Mun fb'n kansikuva sekä tän hetken ilmeeni, uskoisin. 

Sain myös kauhean uudistuspuuskan tässä blogia selaillessa. En ole kauheasti oikeastaan edes koneella ehtinyt istumaan, kun on pitänyt joka paikassa olla ja ensi viikostakin tulee varmasti superkiireinen kaikkineen hommineen. Ehdin kuin ehdin kuitenkin vähän hioa tuota ulkoasua kesäisempiin suuntiin, sillä vanha alkoi kyllästyttää ja animaatiossa ollut virhe häiritsi suunnattomasti. No, tällä kertaa se sitten vähän venähtikin pituutta siinä missä leveyttäkin koko blogi.. Well, säädän tätä vielä varmasti muutaman tunnin ennen kuin olen supertyytyväinen - kerrankin. Ainakin nuo sivupalkin jutut tulevat muuttumaan ja pari lisäystä tulee, kunhan vain ehdin.

Tässä kun puissakin on vihdoin lehdet oikein kunnolla, itikoita on vaikka muille jakaa ja laidunkausikin puskee päälle yllättävän kovalla vauhdilla, ehtii tapahtua paaaljon asioita. Poikia on nyt lauantaina kuvattu oikein urakalla ja mukaan mahtuu muutama ihan omaakin silmää miellyttävä otos. Lisäksi Förstillä alkaa kaviot taas vaivata, joka ei tule yllätyksenä sekään. Onneksi pääsee laitumelle, josko kasvaisivat siellä sitten kunnolla ja syksyllä saataisiin kengät liimattua alle.

Räsypekka, herra epäsiisti.. :D

Otetiin tän Fören kanssa tavotteeks myös kesän hirmuisen treenin jälkeen suunnata kisoihin. Ihan ratsukisoihin, raveihin ei tolla hevosella oo menemistä. Tavotteet on niinkin korkealla kuin jossain puomiluokassa, jos laukka saadaan mukaan kaarteisiin ja semmoisiin tai vaihtoehtoisesti joku raviohjelma. Tietty haasteena on tämmösiä pikkuongelmia, kuten oma ratsastustaito ja istunta, hevosen laukka ja muutenki tämmönen yleinen hallittavuus. Että jos me koulukisoihin, tarttis varmaan sitten jostain etsiä kesän aikana se jonkin näköinen kokoaminen ja itsensä kantaminen. Tiedä ehtiikö edes, mutta katsotaan nyt päivä kerrallaan. ;) Kauhee motivaatio päällä tästä jutusta, sillä tosiaan kaveri käy samassa paikkaa sitä Fören laitsakaveria liikuttelemassa ja hoitamassa niin tuli oikeesti hirveesti motivaatioo. Kuitenkin on kaveri, hyvää seuraa siis ja tietty parhaat jutut, saa kuvia puolin ja toisin sekä kaikkea muutakin. Lauantaina viedään F laitumille, kuvamateriaalia viikonloppuna siis tulossa oikein huolella!

Tästä tullaankin olemaan pari päivää rauhaksiin kotona, oletettavasti Förstiä ratsastellessa ja tietty Leksaakin ja lopulta 5.6 illalla suuntana Ypäjä. Menen taas Renttuun majailemaan Derbyn ajaksi ja viettämään laatuaikaa. Huippua siis!



Mutta mitä Leksaan tulee, olen tässä vihdoin ja viimein tajunnut kuinka hemmetisti se on mulle opettanut. Ihan perusratsastukseen liittyvää siis, semmonen luottoratsu ollut ja no... Jos näin lyhyesti kerron sen kaiken, mitä olen oppinut: keikkumaan kyydissä parissa piruetissa ja kokenut kun heppa lähtee lapasesta kirjaimellisesti, kyntänyt maata (vaihteeksi) ja ollut jossain kohdin epätoivon partaallakin. Mutta ne positiiviset... Oppinut istumaan esimerkiksi laukan täysin penkissä, kevyessä myös. Tasapainoni on kehittynyt huimasti, en varmasti olisi pysynyt Förstin kyydissäkään jos en olisi Leksalla mennyt. Sekä kauhuni, kevennys, sujuu nyt jo suhteellisen hyvin eli kädet pysyy suunnilleen paikoillaan, en purista polvilla jne. En voisi olla iloisempi, sillä vielä vuosi sitten saatoin vain kuvitella siitä, kuinka ratsastan jossain maastossa ja osaan jopa jotain. Enkä muistanut, kuinka olenkaan kaivannut laukkaamista. Josta tulikin mieleeni se mieletön tunne kerran, kun sain metsäpätkällä hevosen täysin avuille ja käyttämään selkäänsäkin. Ja vielä laukassa, oli ihan huippu tunne. Mutta tämä ei ole mikään puhe, kun yhteinen elo on päättymässä. Sillä olenhan nytkin menossa tästä juuri Leksalla ratsastelemaan. :)

Nämä ajatukset vain pomppasivat mieleen, kun mietin tulevaa kesää - josta tietenkin tuleekin sitten kuitenkin ratsastuspainotteinen. Äitin työkaveri myös vähän meinasi ja tarjosi, että saisin hänen uudella putella alkaa maastoilemaan ja käppäilemään. Superia!



Ja koska on kesä, aurinko paistaa, on myös minun kuvausintoni huipussaan. Tuntuu, että on kehittynyt taas hurjasti siinäkin eteenpäin. No, sen voi jokainen päätellä kuvista mennäänkö huonompaan vai parempaan. Tosin mitä tässä postauksessa on, on luultavimmin alaviistosta. Onhan se nimittäin helpompi istua maassa nojaten tolppaan ja kuvailla samalla, en valita! Sain vielä hyviä uutisiakin, koska Tinspu tulee viikonloppuna tännepäin ja auttelemaan laitumille vienneissä yms. eli kuvia tulee varmasti ja lupasin Nealle ottaa videotakin. Hih. :)






Ja Hotikka näytti pikkuselle jälleen mallia, tuitui ♥




Ja sittenhän se ottikin homman tosissaan. :--D Kattokaa ihmeessä miten komeana poitsuni taustalla ;)


POSSUJUNAA !
Meillä nykyään kotona kauheat kinat siitä, kenen hevonen on komein ja kaunein ja paras. Minä ja velipuoleni puolustetaan toki omaa putteamme, äiti puolustaa poikaansa eli Tihuria ja isäpuoli sitten puolustelee ja huolehtii Ertikan kannatuksesta. Jotuuri ja Försti jää aina, ihan aina, tuon homman ulkopuolelle... :DD Ehkäpä
tässä piileekin joku pikku jippo ja Jomppa (ristin sen Jompaksi) onkin perheen musta lammas. ;)


Kuinka kiva kuva ois, kun toi hemmetin lanka ei ois tossa... 





Tää possu pääs taas kuvii... :D

Herran reaktio mettikössä rämistelevään ihmiseen, hyvä näin ;)

Förstikään jaksanut välittää

Ensi silmäys muovipussiin, hui perkele!



"Jos mä tälleen ihan varovasti vaan, niin se ei ehkä syö mua.."

"Vaan mä syön sen!" :DD






Herra ei paljoa mitään sähkölangasta sano, paitsi sähköjen ollessa tietty päällä.. Saa nähdä miten tulee tulevaisuudessa pysymään langoissa.





Koiran lenkitystä purolla.. :D

Seuraavana päivänä sitä hieman vielä siistin tasaisemmaksi. Se on aivan tasainen, kuten kyllä kuvassakin
paria hassua haituvaa lukuunottamatta. Tosiaan tuulikampaus.. :)


Siistin tosiaan Förstin harjaa vähän, koska pitkänä se oli aika hemmetin ruma. Suomeksi sanottuna siis. Ihan hyvä että siistinkin. Ja hieman lyhyt polkkahan tuosta tuli, mutta itse tykkään niin ei tarvitse heti olla leikkelemässä taasen sitä. Ja uskokaa vaan, näyttää nyt parin päivän jälkeen jo huomattavasti paremmalta kuin juuri leikattuna. :)



Pörrin kanssa toivotellaan hyvää kesää teille kaikille, koitan tietty postailla mahdollisimman usein ja aina kun tulee jotain. :)

10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Ja toi blogin taustakuva on ihana!

    VastaaPoista
  2. Tosi ihania kuvia ja hauska toi pussiraippa! :) Kiva oli lukea sun ja heppojen menestyksestä & tulevaisuuden suunnitelmista. Eikun treenipäiväkirjaa tekemään! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo... :D Eiköhän tästä semmonen pikkuhiljaa muodostu. Pussiraippa on oikeesti toimiva, sil saa sen pussin lepattaan silleenkin kun se tuulessa tekee nii ettei sitte pelkäisi sitä missään raveissa vaikka. Suosittelen Klaaralle kokeilee, jos ei oo kokeiltu jo :)

      Poista
  3. Sinut on haastettu!
    http://emmajakauramopot.blogspot.fi/2013/05/74-haaste.html

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana blogi! Liityin lukijaks :)

    http://tiiajamaistro.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Upeita kuvia kyllä! Saako kuviasi käyttää tallini.fi sivustolla? tekijänoikeuksien kera tietenkin:)

    -Anniina
    anskuheinanen@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, valitettavasti kuvani eivät ole tarkoitettu kys. sivustolle käytettäväksi.

      Poista