maanantai 22. lokakuuta 2012

Varsanäyttelyssä Vermossa

Kas näin. Ihan liian aikainen herätys, mutta kyllä kannatti ! Ei meinaan ollut mikään ihan turha reissu, siellä oli muutama kiva polle katseltavaksi + omat pärjäsi vähän liiankin hyvin ollakseen totta. :) Kyllähän niistä ylpee pitää olla, joten koettakaa jaksaa tää kaikki hehkutus! Tähän heti alkuun törkkään vielä eilisestä postauksesta puuttuneet kuvat.


Tää on vielä pientä sotkemista Förstiltä kun se litkii melassivettä.. 


Tässä se koko komeus yhestä kohtaa, puolet käytävästä tässä kunnossa.... I like too (:

Ja sen jälkeen se vielä ahdistelee melassisella turvallaan (y)


Sopivasti satuttiin siihen Helsingin aamuruuhkaan, mutta toisaalta kun ei ollut mikään kiire niin eipä se sillä tavalla häirinnytkään. Oltiinhan me iltapäivästä siinä neljän ruuhkassa mukana, ei mennyt ehkä ihan putkeen matkojen osalta. Oltiin joskus vähän yli kahdeksan Vermossa, jossa oli tarkoitus alkaa varsa- ja tammanäyttely kello 09.30. Varsinainen arvostelu taisi alkaa 1v lv'illä joskus kymmenen aikoihin? Voi tsiisus, itse tykkäsin kauheasti numerosta 2. (: Se oli vaan niin kiva, vaikka saikin III+ palkinnokseen!

lv-o. Royal Flash
Tämän arvostelun katsottuani, lähdin äitini kanssa talliin, sillä minun piti vielä viimeistellä (harjata uudelleen) Ertikka. Neiti oli päättänyt nukkua karsinassaan vielä jatkounia yölle ensimmäisen harjauskerran jälkeen. Neiti kun oli puunattu, oli vuoro arvostelulle. Jonkin aikaa odotimme siinä ja sitten oli aika. Harjoituksissa äitini ei meinannut saada likkaa juoksemaan, mutta onneksi tosipaikan tullen ravaili sitten ihan nätisti. Pisteitä se sai 8-8-8-8-7-7 = 46p ja II -palkinnon. Yllätyttiin positiivisesti.

sh-t. Ertikka (paras 1v varsa)

Sitten tulikin jännitysmomentin vuoro, sillä Ertikka pysyi koko luokkansa ajan näyttelyn parhaana ja kiirehän siinä meinasi pukata, kun velipoika oli askellaji arvostelussa (ajaen) heti tämän palkitsemisen jälkeen. Onneksi Reijo ajoi ja esitti muutenkin Tihurin, sillä muuten emme olisi mitenkään selvinneet tilanteesta! Rokotusten johdosta on Tihuri ollut jonkun aikaa kävelykuurilla (viikon) ja nyt tänään kun vähän pääsi ravailemaan, tuli sitä energiaa vähän liiankin kanssa. Meinasi pariin otteeseen laukalle rikkoa, muttei kuitenkaan rikkonut. Sen sijaan ravasi nätisti ja ryhdikkäästi. Käynti oli pientä orimaista sipsutusta, mutta se on ollut pojan heikkous aina.



Itse arvostelussa herralla oli julmetun kova kiire. Rakennearvostelu tuotti jonkin verran ongelmia, mutta ne pääosin ratkesivat kun kaksi piti kiinni. :) Onneksi sillä ei ole kevyt etupää ja pyörii vain ympyrää ihmisen ympärillä ollessaan uudessa tilanteessa. Tai no, uudessa ja uudessa. Sanotaanko, että vieraammassa. Onhan se aikamoinen katseenkääntäjä hienona ollessaan, sen myönnän. Sitä ennen olin tietenkin puunannut poikaa n. 20min ja selvittänyt hännä viimeistä myöten, uittanut sen karvankiillotusaineessa ja kuivannut jalat yms. Ajon jälkeen se jouduttiin pesemään, mutta ehti kuivaa ennen rakennearvostelua. Eikä turhaa tälläkään kertaa puunattu, sillä Tihuri palkittiin näyttelyn parhaana palkinnolla II+ pistein 8-8-7-9-6-9. Eli saipa herra kait ainoana näyttelyssä ravista yhdeksikön, jaloista en tiedä saivatko muutkin. :) Ylpeä olen!

Lähes ainoita onnistuneita asennollisesti ok olevia kuvia..

Tässä vaiheessa se vietiin takaisin talliin ja välissä oli yksi, kun se olisi taas pitänyt viedä palkitsemistilaisuuteen ja valokuvaukseen. Ainoana ongelmana oli, että Reijo oli hiittaamassa juuri toista hevosta, mutta saimme järjestettyä valokuvauksen lähemmäs tallia tammojen kantakirjauksen jälkeen. Siellä poitsu oli huomattavasti rauhallisempi ja jopa yhden ihmisen pideltävissä... :D

Tästä monen tunnin palelemisesta ja jännittämisestä huolimatta molemmat lähdettiin hyvillä fiiliksillä ajamaan kohti kotia, jossa Försti iloisena odotti... :D Suhteellinen käsitys kait? Oli se ihan suht ilonen, tuli jopa reippaasti sisään eikä ollut perässä vedettävä lahna. Voivoi, tuli hirvittävän vähän tekstiä - keskittyminen vähän haroili.






 Muuten, mitä mieltä olette: Pienet vai suuremmat kuvat? (: Klikkaamallahan ne saa aina isommaksi, mutta miten te tykkäätte tässä ne olevan?

2 kommenttia:

  1. Aina isot kuvat! ei kukaan jaksa klikkailla..

    VastaaPoista
  2. Isommat kuvat :) Ihana blogi muuten ♥

    VastaaPoista