lauantai 20. lokakuuta 2012

New look, new activity !

Viikko meni ihan liian nopeaa, nimimerkillä oli tässä syysloma! Eilen mulla ei oikeestaan ollut mitään kirjottamisen aihetta, mutta tänään kenties senkin eestä? Kuvia mulla ei ole, koska kuvaajaa ei matkaan sattunut, mutta kaivoin jotain vanhoja esille.. ;)

Koska me tehtiin kahdesta tarhasta yksi (postaus täällä), oli tänään helppo kokeilla nousta pitkästä aikaa satulaan ja käppäillä pari testikierrosta Förstillä. Sinänsä tunne oli mahtava, kun kerrankin oli "kenttä". Ollaanhan me hemmetin kauan oltu ilman sitä, vaikkei varsinaisesti nytkään sitä ole... Muutenkin jotenkin oli vähän outo tunne, kun lähdin ajamaan kotiin. Kaikki oli sujunut kerrankin ongelmitta, ei tarvinnut tapella 15min ennen kuin edes pystyi ajattelemaankaan selkään nousemista sekä kerrankin tein kaiken mitä suunnittelin.

Tässä sillä on vaan niin söppänä ilme !
Alkuun vähän epäilinkin, että paljonko saa tapella erinäisten asioiden kanssa, mutta tuli vähän orpo olo kun ei tarvinnutkaan tapella. o: Kai mä niin totuin siihen ainaiseen tappelemiseen siitä kuka määrää ja tehdäänkö me nyt näin vai keksitäänkö uusi keino tehdä sama asia.. Ihmetyin jopa itsekin kuinka 'vanha' ruuna otti nätisti kuolaimet ilman, että tarvitsi tunkea sormea tai ilman että se nosti sitä päätä pilviin. Eikä se kiskonut jalkoja joka suuntaan, kun pintelöin sitä. Ihme juttuja mulle, normaaleja muille... (:

Se ei muutenkaan ole tykännyt koskaan työn teosta, epäilen, että taustalla on paaaljon epämiellyttäviä asioita. Oikeastaan en paljoa tiedä, mitä Förstin kanssa on tehty ennen ja miten, kuinka pahasti se on saanut selkäänsä (ilmeisesti pahasti, sillä stressaantuu omistajan saapuessa paikalle) jne.. Onneksi luottamus on molemmin puoleista tällä hetkellä ja nautin tehdä asioita sen kanssa. Vaikkei sitä kaveria vielä olekaan - mutta kovassa etsinnässä - on senkin asian suhteen asiat jo parempaan päin! Itseasiassa Förstikään ei enää huutele kaverin perään, vaan lähinnä tapansa mukaisesti ruokinnan yhteydessä kuten ennenkin. Se ei silti tarkoita, ettäkö sitä voisi pitää pitkään yksin ja kuten sanoin jo aiemmin, kaveri kovassa etsinnässä. :))

Seuraava jännitysmomentti tuli kyytiin nousemisessa. Hetken mä jopa tunsin olevani joku ratsastaja, kun talutin hevosta tallista pois ja toisen kerran kun mentiin portista "kentälle".. :DD Oletin, että se edes kyytiin nousemisessa lähtisi kun ohjus mun altani, oikeestaan jo sillon kun kiipeen tuolille. En kuitenkaan ihan niin notkee oo, että selviäisin kyytiin ilman tuolia. Tai sitten vaan paskat lihakset, anyways. Kai se hevosen selkääkin säästää kun penkiltä kapuaa? ;) Mutta hei, se  pysyi siinä kun tatti eikä mennytkään minnekään! Voi oikeesti, oon niin tyytyväinen siihen polleen etten voi sanoin kuvailla. Ja vielä se, että se antoi sitten illalla kiinni. Tuli jopa portille, yleensä kun sen saa hakea keskeltä vanhaa pikkutarhaa. Sehän vietti joskus vuonna 2008 neljä yötä ulkona yksin, kun ei antanut kiinni. Meinas, että lähetään ajelemaan vaikka olisi ihan sisälle päässyt. (: Eikä pakkastakaan kun -25 ja ilman loimee, mutta hyvin se silti pärjäs siellä. Sillon todettiin, että ajamiset saa jäädä.


Itse ratsastushan oli superlyhyt sessio, sillä käyntiä vedeltiin vain vähän ympäriinsä sen kanssa ehkä yhteensä 10-15min.. :DD Mutta parempi aloittaa lyhyemmistä reissuista siellä selässä, kun suoriltaan tuntia alkaa päkertämään. Jospa hevosellekin jäisi parempi fiilis ja se tajuaisi, ettei se nyt niin kauheaa olekaan. Yllätyin kai kolmannen tai no, liian monennen kerran, kun Försti olikin todella hyvin kuulolla pohkeille. Onhan sillä kait ratsastettu pari vuotta ennen kuin meille tuli, mutta silti. (: Ja no, olenhan minäkin sillä pari kertaa mennyt aikaisemminkin, muttei se noin kiva ole ollut.

Förstin tatska ;) Trendimiehiä, vaikken tatuoinneista niin välitäkkää...
Miehet selvitteli välejä hevosten tyylillä !
Huomatkaa toki söpöt pilkut jäbän sukassa :)


Mutta kattellaan seuraavalla kerralla sitten, antaako kii vai juokseeko karkuun. (: Toivotaan tietty, että antaa kiinni! Huomenna lähdetään likkojen kanssa kauneus & terveys -messuille. Mitähän siitäkin tulee...
ps. Okei saatte te kattella Niilonki pärstää ku pari kuvaa sattu silmää :DD

Jepjep.. Viisas kissa

Katti tarttis ehkä vähän enemmän huomioo kun pitää rekee mennä halaileen.. c:



Eksyi tänne Tihurikin näyttämässä miten ravataan... (: 

2 kommenttia:

  1. HEII :( mul on menny ohi ! mihi Tihuri on menny !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sulta pahasti oo ohi mennyt, se on Vermossa treenissä ihan vaan (:

      Poista