torstai 10. toukokuuta 2012

Aika juoksee lujaa karkuun

Tuntuu etten ole saanut viime aikoina aikaseksi mitään, vaikka tosin asia on aivan toisin. :) Tai no... Ehkei kuitenkaan ihan, mutta tätä postausta olen tehnyt tässä jo pari viikkoa, joten kai olen vain laiska.

TET-viikko meni suhteellisen hyvin, siitähän on kulunut nyt pari ihan liian monta viikkoa. Messuilla oli kivaa perjantaina ja lauantaina. Perjantaina oli aikalailla tyhjää, mutta lauantaina ei meinannut enää edes eteenpäin päästä - hyvä juttu sinänsä! Lauantain sain lähinnä shoppailupäiväksi, sillä tarvitsimme yhtä sun toista tallille. Matkaan tarttui siinä sitten useampikin tavara..
- loimivyö
- blingbling-otsapanta Förstille
- 4 veräjänkahvaa (pinkki ihQ..)
- uusi samanlainen riimu kuin Tihurilla, tosin kokoa suurempi (; TODETTU KESTÄVÄKSI!
- ötökkäloimi Inkulle
- pikiöljyä
- nahkariimu
- naruriimu
- 3x musta ruokakuppi, semmoinen irto
Lisäksi tienasin hyvästä ja ahkerasta TET-viikosta Back on Trackin riimunpehmusteet jokaiselle ja häntäsuojan mikä onkaan jokaiselle pollellemme. :D

Sunnuntaina kymmenen aikoihin tuli kengittäjä. Kaikki meni hyvin siihen  nähden miten asiat ovat enenn menneet, tuntuu että Inkku on rauhottunut aivan valtavasti ja ihan kiva sinänsä. Jos tahtoo lisää potkua hevoseen, niin kyllä sitä löytyy. Joskus saa kyllä hieman jopa etsiä. Tihuri sen sijaan kokeili kaikenlaista osakseen siinä käytävällä seisoskellessa, ja sen jälkeen ulos meno kesken päivän oli jotain rutiinista - jota siis on tarkoitus alkaa rikkoa vähitellen - poikkeavaa.

En jaksa nyt tässä viikon jokaista päivää alkaa käymään uudestaan läpi, sillä en todellakaan muista mitä kaikkea edes olen saattanut tehdä milloinkin. Niinpä päätin koota nopean tiivistelmän tähän, jossa on nyt esitelty vain ns. kohokohdat ;)

Näyttäisi nyt siltä, ettei Leikko-Inkeri saakkaan sitä parina vuotena vaivannutta kesäihottumaa, liekö hormoonien syytä? Voi olla, tai ainakaan emme ole havainneet vielä mitään merkkejä (tosin asiaa on alettu tietoisena jo hoitamaankin ja ennalta ehkäisemään). Inkkua harjasta hierottaessa se aluksi on kuin tuntuisi muka hyvältä, mutta sitten ilmeisesti tajuaa että hei, ei se enää niin kivalta tunnukkaan. :D Lisäksi juoksutimme sitä tässä jokin aika sitten, ja se meni yllättävän hyvin! Korotettiin puomi matalaksi kavaletiksi tällä kertaa. Myöhemmin tässä olemme päässeet jopa ristikkoon, mutta arvatkaapa vaan kiinnostaako sitä vapaaehtoisesti tarhassa pomppia ;) Ei tosiaan, toisaalta, miksi ravurin edes pitäisi?
Siitä puheen ollen, vaikuttaisi hyvin lupaavalta, että olisimme jo syksyllä hiittailemassa kunnolla ja kenties jopa kisaradoilla? ;) Itse haluaisin Inkusta monté-hevosen itselleni, mutta mikäs siinä jos se kärryjenkin edessä menestyy - tehdään molempia sitten!

Selästä käsinhän Inkku on oikein mukava, katsellaan sitten kesällä niitä maastoilujakin, kunhan luottamus hevoseen kasvaa vielä suuremmaksi! :)

Sen sijaan Tihuri on innostunut pomppaamaan esteitä vai onko tämäkin vain hävyttömän lahjontamme tulosta? :D Mehän hypytetään "korkeempaa" tarhassa, sillä kenttää ei löydy ja onhan tuo pihan pohjakin ehkä sellaiseen turhan kova. Tai ehkä vain keksin tekositä, sillä en halua pihaan armottomia monttuja.. Tiedä tuota kumpi on se oikeampi syy. Tarhojen keskellähän tietenkin menee puolentoista metrin väli, joten itse juoksemme siinä ja hevoset juoksevat sitten Förstiä lukuun ottamatta vierellä. Lopulta kun oma kunto pettää, menemme yleensä hetkeksi huilaamaan tarhojen viereen ja hevosetkin saavat siinä huilata hetken, mutta eipä Tihuri. :) Poika sitten käsi kierroksella ja pomppi kahteen kertaan ristikon, jolla oli korkeutta ehkä korkeintaan 40cm.

Lopulta toisena päivänä sitten kun kerta nyt niin hyvin meni se 40cm, nostettiin 60cm pystyksi. Pari kertaa Tihuri sen kuuliaisesti hyppäsi ja sitten meni joko sen hetkinen into tai palkintoni olivat vain huonommat kuin edellisellä kerralla. Uskallan epäillä palkintoja, sillä oripoikahan roiskaisi  3v ollessaan metrin puhtaalla tekniikalla. Olen siitä useammankin postauksen muistaakseni tehnyt, joten arkistoistahan se löytyy! Mutta tosiaan, en usko siis sen 60cm olleen silti liian korkea. Leikko-Inkeri kuuliaisesti tössötti ravia sen minkä sillä suoralla pääsee. :'D

Lisäksi tähän loppuun ehkä ne parhaat uutiset pitkään aikaan! Tihuri lähtee treeniin ulkopuoliselle = Försti ja Inkku jäävät vain meille. Tosin isännällä on niin kova varsakuume, että tulossa on varmaan taas jokin täyttämään hieman tallia. Noo, oli miten oli, voinpahan keskittyä täysin Inkkuun ja Förstiin sitten koko kesän. :) Ihanaa.


Levoton Rabide Lebel
Lisäksi olen ollut tässä kuvaamassa yhtä sun toista, ehkä merkittävin oli Finlandia-ajo, jossa oli loppuen lopuksi aika dramaattiset käänteet! :D Paljon puhuttu Rabide Lebelhän laukkasi moneen otteeseen pahoin, mutta mielestäni sitä kyllä höösättiinkin jo ihan liikaa. No, en aio puuttua siihen sen enempää, mutta Ranskassahan hevoset voivat tulla suoraa lähtöauton taakse varikkoalueelta. Suomessa sen sijaan on käytäntö, että vedetään esittely ja verryttely siinä ennen lähtöä - joka taas voi turhauttaa toisinaan joitain hevosia! :) En usko tässä olleen nyt kyseessä tämä seikka - tai ainakin Hevosurheilussa oli omistajan haastattelu lähdöstä, niin joka kymmenes lähtö menee tuollalailla. Muutenhan Rabide Lebel on hyvinkin kiinnostava hevonen, sillä se on tällä hetkellä yksi maailman parhaista (vai onko vain lehdistön tekemä mielikuva?) ravureista ja asuu läpi vuoden pihatossa. Toki olosuhteet ovat kuin yö ja päivä täällä Suomessa ja Ranskassa, mutta kuitenkin! :)                                                      
                                                          
Finlandia-ajonhan voitti sitten lopulta Sebastian K, joka myös oli erittäin komea hevonen! Kuvat ehkä hieman huonoja, mutta kyllä siitä nyt näkee kuinka ryhdikkäästi hevonen itseään kantoi! Mutta joo. :D Eipä siitä sen enempää. Moniko ravi-ihminen tätä blogia edes lukeekaan? Tuskin kovin montaa, oikaiskaa toki jos olen väärässä!
Ja ja, lisäksi olen ollut tässä kuvaamassa nyt ihan jopa arkipäivinä! Viimeksi eilen olin kuvaamassa Aki Ylänteen estevalmennusta ja oli ihan mukavan näköistä menoa. :) Mikäli tahdot tutustua kuviini tarkemmin, ole hyvä ja vieraile osoitteessa fotodumle.pic.fi, linkki avautuu uuteen ikkunaan. Kuivaa tekstiä ilman kuvia, eikös? ;) Noo, mutta hyviä kevään /kesän jatkoja sinne puolelle ruutua.

1 kommentti: