tiistai 27. joulukuuta 2011

Wohuuu! Siivousvimma....

  
 
Jee! Vihdoin sain siivousvimman talliin. Aluks ihan Niinan kanssa pestiin Försti kunnolla, poika oli aikamoisessa kunnossa. Toinen - ehkä nimityksistä osuvampi - oli savimöykky. Oikeastaan kaikkihan nuo ovat savimöykkyjä kun ei ole luntakaan tullut, ja tarhat ovat heinien mujusta menneet mutaan. Emme ole saaneet siis aikaiseksi vielä siirtää syöttökaukaloita tarhoihin.Savikimpale

Aloitettiin sillä että suurimmat koitettiin hevosesta saada piikkisualla, mutta taisi sitä suurin osa vain jäädä hevosen karvapeitteeseen edelleen kiinni. Päätettiin sitten pestä se, kun kerta on niin helppo pestävä. Ei siis temppuile tai pompi pestäessä, steppaa kyllä mutta sekin on kitkeytynyt oikeastaan jo pois. Pestiin siinä hevosta varmaan puolisen tuntia ja sitten vedettiin hikiviilalla pois suurimmat vedet ja kurat. Uusi kierros harjan kanssa ja sen jälkeen vielä hikiviilalla suurimmat vedet pois hevosesta.  Heitettiin uusi fleece-loimi päälle ja vedettiin harja ratsutukaksi ja nutturoille. Nyt raukka näyttää ihan ratsulta, ex-ravurihan tuo.
Ja puunauksessa..
Sitten muutamat posetukset ja takaisin talliin kovan viiman armoilta. Juu, täällähän on näin btw se myrsky tai se ja nytkin kun kirjoittelen tätä, meillä ei ole sähköjä... Onneksi oli kone latauksessa niin on akku täysi ja riittää reippaasti päälle kello yhdeksän! Mutta takaisin päiväisiin tapahtumiin... Päätettiin myös ottaa Inkku käytävälle harjaukseen, hyvinhän se siinä jökötti. Sitten otettiin pesukarsinassa seisomista hetki ja no siitähän se päätti ryyniä isokokoisena neitinä tallin toiseen päähän... (y) Roikuin vain narun perässä ja kiskaisin takaisin päin heti kun vain pystyin. Annettiin samassa päiväheinät ja ni neiti päätti ilostuttaa päiväämme vielä änkemällä itsensä valjashuoneeseen, jossa se vei oikeastaan koko oviaukon tilan ja kaiken. Koitettiin sitä sitten saada sieltä, mutta heikostihan se kun leivätkin (onneksi vain toisen pienen pussin). No, saatiinpahan sekin lopulta sinne.


Ja tässä lopputulos


Niilo kylmän puolen kattoparruissa..JEE SÄHKÖT! :D Niilokin oli päivän tallissa ja päätti ottaa sielläkin tapansa mukaan korkeutta.. Nyt on raukka väsynyttä kattia. Muutenkin ollut raskas viikonloppu, kun on keittiössä säädetty kokoajan jotain ja syötykin ihan liikaa. Liika on liikaa pienellekkin adhd'lle. Saati nyt tämä tallissa olo, kerrankin kun vapaana sai viipeltää siellä. Raasu majoittunut mökkiinsä tiukasti nyt. Tui se oli kyllä söpö kun vielä keikkui heppojen koristeaukossa kattelemassa kuinka pollet söi.


Joulusta vielä sen verran, että oli kyllä mukava. Vähän lyhyt, mutta ihan hyvä vaan. Ei sitä jaksa kolmea päivää enempää syödä jouluruokia. Lahjoista sen verran että tulihan niitäkin, muutama hajuvesi, parit vaatteet ja uusi tyyny. <3 Oikeastaan meillä on ihan perus joulu, joten en jaksa siitä selittää sen enempää. Kuusta ei kissan takia tullut, kaataisi vain sen. Mutta, hyvät uudet vuodet teillekkin vain sinne, enköhän jaksa postata vielä huomisesta ja yökyläreissailustani vielä ennen vuoden vaihtumista, unohtamatta tietenkään uudenvuoden kemuja! (; Paljon luvassa siis.

Uudet vuodet ja myöhäiset joulut toivottavat nyt myös Niilo, joka kokee mökissään omatekoistaan myrskyä.. :'DD Jaja.. Muutkin meidän poppoon tyypit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti