keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Hiittailua

Heippa taas!

Hevoset on treenannut hyvin, vaikkakin säät ovat useammin olleet vastaan kuin puolesta. Hetki meni pelkästään kävellessä, koska harkkaradassa oli pariin kohtaan tullut routavaurio. Nyt treenit voivat kuitenkin jatkua hölkän (ja laukan) merkeissä kuten ennenkin.

Huhtikuun puolessa välissä käytiin ensimmäisen kerran hiitillä talven jäljeltä Riihimäen raviradalla. Mukaan lastattiin Tihuri ja Ertikka. Hiitti meni kaikin puolin hyvin. Ensin ajettiin noin 5km 2.35-vauhtista hölkkää, 2km 2.00-vauhtista hiittiä, puoltoista kierrosta käyntiä ja hölkkää vähän. Toinen hiitti 1600m 1.54-vauhtista. Vähän lopuksi vielä hölkkää ja käyntiä. Ensimmäisen hiitin aikana Ertikka laukkasi kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla hyppy tuli käännyttäessä etusuoralle samassa kohdassa, joten en siis tiedä oliko radassa siinä kohdin jotain vai sisäkentän puolella jotain kytättävää. Spedellä alkoi keittämään taas päässä oikein huolella tuon reissun jälkeen ja nyt on vähän yritetty rauhassa kävellä selästä ja perähevosena.

Tuloksena tuosta Tihurin käynti- ja hölkkälenkeistä mulla on oikean käden etu- ja keskisormen ylimmän nivelen pikkuvauriot.. Olen jo aikaisemmin telonut lentäessä Förstiltä tuon etusormen, mutta Tihuri vetäisi kaksi kärpästä samalla iskulla ja nyt menivät sitten molemmat. On kulunut jo kaksi viikkoa tapahtuneesta, mutta tuo keskisormi se jaksaa edelleen nikotella ja paineen kohdistuessa esim. kirjoittaessa alkaa jo koskemaan. Ei se kuitenkaan elämää haittaa ja asettuu varmasti aloilleen niinkuin etusormikin. Ainoana oireena jää, ettei sormi mene kunnolla koukkuun. Perähevosena yritimme ruunaa pitää, mutta lopputulos oli hölkässä kasa ilmassa lenteleviä kavioita. Onhan se ärsyttävää juosta toisen perässä, joten suunnitelmaa siirrettiin ainakin toistaiseksi.

Toisen kerran käytiin hiitillä pelkästään Ertikan kanssa. Käytin samaa kaavaa kuin edellisellä hiitillä, koska minusta se toimi hevoselle aika hyvin. Hevonen oli paljon parempi mielestäni kuin edellisellä hiitillä ja ravi maistui paremmin. Se ei ollut niin tervassa juoksemista ja tuntui kärryille helpommalta kuin viimeksi. Vaikka kaveria ei ollut prässäämässä, hevonen meni kivasti itsekseen 2.00 ensimmäisen 2km hiitin ja toisen mailin hiitin 1.50-vauhtia. Yleensä Ertikka ei ole liikkunut mihinkään yksin. Koelähdön suorittamiseksihan sen on juostava 2100m yhteisajaltaan alle 1.45-vauhteja, joten vielä on hieman matkaa jos ajatellaan että yksin pitäisi hiihdellä. Kaverin kanssa tamma kyllä varmasti alittaa ajan jo nyt ja yksinkin, jos hevosta käskisi enemmän. Nythän vähän välillä maiskutuksilla yms muistutin eteenpäin menemisestä, enkä varsinaisesti käskenyt juurikaan.

Jotuurin kanssa on aloitettu nyt lastausharjoitukset ajatellen visiittiä raviradalla. Ori kyllä tulee mielellään koppiin, suorastaan saa itse juosta alta pois, mutta takaluukun sulkeminen ja seisominen kopissa ovat vähän turhan jänniä vielä. Ajatuksena kun ei kuitenkaan ole, että hevonen stressaa voimansa pihalle heti kuljetuksessa ja paukkuja ei jää radalle ollenkaan.

Nyt loppuun vielä aamuisia kevätkuvia kissoista pihapiirissä, koska hevoset eivät ole olleet aivan edukseen aina karvanvaihdon aikaan ja en ole saanut paikalle kuvaajaa/liikuttajaa, jotta olisi voinut treenisessioita ikuistaa hevosten kanssa. Instagramista löytyy muuten videopätkä Tihurin ravipuomeista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti