tiistai 15. maaliskuuta 2016

Hyppypäivä!

Heippa taas! Viimeisimmästä postauksesta onkin ollut taas hetki, mutta se ei ole menoa kotikonnuilla hidastanut. Hevoset ovat liikkuneet säännöllisesti ja hyvin. Säät ovat hellineet ja on ollut mukavan lämmintä. Pohjathan ovat nyt vähän pehmeinä, mutta harjoitusradalla on ainakin toistaiseksi vielä lunta. Saa nähdä, mihin pohjat kehittyvät huomenna, kun tänne meille on ainakin luvattu +7 astetta lämmintä! Ihan huikeaa, kesä tulee! :) 

Vanhempi sukupolvi lähti 4.3-6.3 Tallinnaan lomailemaan ja minun vastuulleni jäivät eläimet. Pyysin Riinaa seurakseni, sillä meidän perheessä on tupannut tapahtumaan onnettomuuksia hevosten kanssa yksin puuhatessa. Miten ne aina osaakin sattua juuri silloin.. Kuitenkin, päätettiin sitten perjantaina hypätä Ertikalla. Pohja vaikutti hyvältä ja pitävältä, mutta jälkikäteen katsoimme ponnistuspaikan jälkiä ja pitoa ei ollut kuitenkaan aivan tarpeeksi. Kavio oli päässyt vähän pyörähtämään liikaa ponnistuksessa, mutta koska hevosella nyt ei mitään maahankaivettuja suurempia hypätty, emme kokeneet vahinkoa tapahtuneen. 

Ertikka tykkää aivan valtavasti esteistä ja se syttyy ihan uudella tavalla niistä. Viime aikoina se on tosin saanut muutenkin vauhtia jalkoihin. Kun käännyimmekin tallin taakse ja otin esteet kantoon, hevonen alkoi kuumumaan selkeästi. Sanoin Riinalle, että hän voi kävellä Ertikalla mäen alas ja tulla ravilla ylös. Ajatuksenahan se oli hyvä ja tarkoitus oli vähän kerrassaan lämmittää hevosta, mutta alhaalla se oli kuulemma koittanut lähteä tykittämään heti miljoonaa. Lopputulos oli haipakka ravi, iloinen hevonen ja vielä iloisempi kuski. Hyppelyt kuitenkin onnistuivat ihan hyvin ja hevosen mieli oli erittäin virkeä reissun jälkeen - mikä oli tietysti pääasia. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti