keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Finnish National Arabian Horse Show 2013

Matkani näyttelyyn alkoi jo perjantaina, sillä asuin viikonlopun Hannalla Itä-Helsingissä. Hanna oli sopinut Saluton omistajan kanssa kyydistä, eli pääsimme heidän kyydilläänn Helsingistä Haminan Metsäkylään. Perjantai-iltana käväisimme tietenkin Klaaraa moikkaamassa ja puuhattiin sen kanssa kentällä vähän sekä yritettiin ottaa jotain rakennekuvan tyylistä. Kamerani temppuili tässä vaiheessa jo ja luonnollisesti aloin pelätä pahinta - tekeekö se sitä samaa sitten näyttelyssäkin. Ilmeisesti kiinnityksen pinnat ovat niin likaiset (vaikka niitä on ihan Sigman maahantuonnin sanomalla aineella puhdistettukin)  taas, ettei homma meinannut toimia sitten mitenkään. Illalla pakkailimme vielä tavaroita kasaan ja menimme nukkumaan.

Lauantaiaamu tuli aivan liian nopeasti kello 05.30 herätyksineen. Kävelimme valtsulle Hannan kanssa, josta meidät noudettiin tallille. Tallilla lähinnä pällistelin ja seurasin sivusta, kun hevosta laitettiin valmiiksi ja näyttelykuntoon.  Lastaus sujui nopeasti ja ongelmitta, matkaan päästiin juuri suunniteltuun aikaan minuutilleen.

Perillä tietenkin purettiin heppa ja laitettiin se karsinaan, kamat päälle ja vähän kiillotusta vielä. Ratsastusluokassa oli Salutoa vastassa yhteensä viisi (?) ratsukkoa, joista ainakin yksi on minulle ennestään tuttu kilparadoilta - Galileo. Galileo, eli tutummin Leksa, on varmasti aika monelle tuttu tavalla tai toisella ja ajattelin tietenkin automaattisesti sen voittavan. Kun tuomari antoi luvan ravailla jne, huomasin tietenkin yhden jolla oli mieletön ravi.. o__o Tsuh. Lopputulos tietenkin oli, että Leksa oli toinen ja Saluto meni ja voitti enkkuratsastusluokan. Sitten vielä länkkäri ja enkku vastakkain - Saluto voitti koko ratsastushommelin!


ox-o. Galileo


Voittajan on helppo hymyillä, ox-t. Saluto EE
Tästä alkoivat varsinaiset näyttelyluokat, siis showt. Upeita hevosia, hirmuisesti panostettu niiden näyttelyvalmisteluihin ja samoin näyttelyyn itseensä. Oli mukava seurata, sekä tietenkin taustat ovat tänä vuonna hieman suotuisammat kuin viime vuonna. Lisäksi pidin pidentyneestä soittolistasta, useasti heppa ja musiikki natsasivat kyllä totaalisesti. Tapahtuma oli näin lyhyesti kerrottuna hyvin sujuva, enkä edes tajunnut 9 tunnin vierähtäneen.. Annetaan taas kuvien kertoa minun sanojeni sijaan. ;)

Hevosten omistajat ja esittäjät voivat kopioida kuvia myös tästä (sähköpostillakin saa annmarie.hamberg@gmail.com), muut voivat pitää näppinsä erossa, kiitos. :)*** Risteytysluokka alkaa ***

*** Risteytysluokka päättyy ja puhtaat arabit esittäytyvät ***"Mamma tykkää kun mä tälleen pompin!"
"Oonks mä söpö, kai mulla on helyt hyvin?"


"Uuh mama mikä tytsy tuolla on!"
"Eheei en varmana.."

"..Okei okei, kyl mä osaan"

Kunnon raviväistöt!

"Mä en suostu.." :D


1 kommentti:

  1. Salutoa vastassa oli ratsastusluokassa 4 hevosta, koska yhteensä niitä oli viisi :) ratsukko nro 16 on ox-r. CVR Cellini, joka on upean (lempparini) Coloradon poika.

    VastaaPoista