tiistai 18. lokakuuta 2011

Elukat esittelyssä - tästä se lähtee!

Päätin sitten pitkän pohdinnan jälkeen perustaa blogin kolmelle hevoselle, oikeastaan neljälle. Toivottavasti tulette tykkäämään, tarkoitus kertoa arjesta ja mitä on tehty kuvamateriaalien kera. En lupaa joka päivä postata, mutta yritetään! :)sh-t. Leikko-Inkeri                     
Lempinimi: Inkku             Rotu: Suomenhevonen          
Syntynyt: 14.06.2006
Omistaja & Kasvattaja: Ann-Marie Hamberg           
Suku: e. Suistamon Muisto    i.Joihuri

Käyttötarkoitus: Ravuri


Joo, suokkitammatha tunnetaa aika vaikeina yksilöinä.. Tässä on oikein esimerkkitapaus. Energiaa on liikaakin ja järki on jäässä vähän väliä - tai ainakin tuntuu siltä. Sinänsä tamma on kyllä mukava, kun oikein osaa pyytää ja vaatii sitä tekemään jotain se tekee sen.
Ratsastaessa on ihan mukava, toimii painolla ja äänellä. Liikkuu tasasesti.
Ravuriksi se on kasvatettu ja se se tulee olemaan vaikka ratsunakin voisi menestyä (mitä nyt emä pomppasi 120cm ratana). Ajettu ja toimii ihan mukavasti siinäkin, vauhtia löytyy ja pysyy ravilla (jee!). Nyt on ollut pidemmän aikaa ns. lomilla koska isännälle tuli pelko muutaman vuotta sitten tapahtuneesta vastoinkäymisestä. Suussa oli vikaa, mutta se on korjattu ja olemme nyt opetuksen joutuneet aloittamaan alusta. Siihen miksi se tehdään uudelleen näinkin pitkän tauon jälkeen on se, että muutimme. Nyt on kunnolliset maastot ja jutut siihen treenaamiseen entisen pellon ympäri menneen (suurimman osan vuodesta se oli joko jäässä, liian kova tai päinvastoin mutaa). Joten suunta on oikeastaan vain ylöspäin!
Niin ja Inkulla on kesäihottuma, siksipä lähes jokaisessa tältä kesältä otetussa kuvassa sillä onpi ihottumaloimi.


sh-o. Tihuri
Lempinimi: Tihuri, Spede         Rotu: Suomenhevonen
Syntynyt 08.04.2009
Omistaja: Anne Hamberg & Vesa Seppälä
Kasvattaja: Jukka & Vuokko Salonen
Suku: e. Tikkalikka    i. Joihuri

Meidän tämän hetkinen kultapoju. <3 Käyttäytyy kuin 20-vuotias ruuna, tietysti joissain tilanteissa kuten ori. Mutta tämä kaikki koska herran pinna pettää - pidentyy joka kerralla eli treenauksen alla. Ei oikeastaan reagoi uusiin asioihin, mm. seisoi täysin aloillaan kun laitettiin ensimmäistä kertaa esimerkiksi silat, satula tai suojat. Suojia emme käytä treenatessa, siihen on syynsä. :) Menee puhtaasti ilmankin joten mitä turhaa.
Uljas komea liinaharjainen suomenhevosori, nam. Tekee myös sen mitä pyydetään, pinnan palaessa suorittaa silti kaiken mitä tarvitsee mutta lievien sivuseikoin.lv-r. Komförst Hackstabl              

Lempinimi: Kommo, Före          Rotu: Amer. Ransk
Syntynyt: 13.03.2000
Omistaja: Ari Ollinsalo
Kasvattaja: Swärd, Torbjörn & Fredric
Suku: e. Com Girl     i. Lindy's Crown
Hömhöm.. Hieman kuuma tapaus. Entinen ravuri ja tällä hetkellä pitämässä oripoikaa kurissa, sillä on meinaan suuri ego ja olisi vallaton ilman tätä ihanaista. Förellä on suuri auktoriteetti ja pitää tosiaan pojan kurissa. Sen suuremmpia tarkoituksia sillä ei nyt ole. Mahdollisesti jos joskus saamme kentän ja Före on meillä ylläpidossa vielä silloin, aloitetaan sillä kevyt ratsutus.


Komförst Hackstabl


Tihuri
 

Lisäksi meillä on kaksi kissaa, Pörri ja Ninnu + kultainennoutaja Tupla. :)

Tupla


Ninni


Leikko-Inkeri

PörriEi kommentteja:

Lähetä kommentti