perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kuvia viikonlopulta


Keskiviikkokisat sujuivat ihan mainiosti ilman suurempia ongelmia. Kanslia/buffetti oli tilassa, josta sai hallista valot pois, joten niinpä muutama (asiakas kuin opettaja, taisi oppilaitakin olla joukossa) niitä siinä kyynärpäällä ohimennen huitaisi. Kerran hallista sammui pahasti valot, muuten tilanne saatiin aina pelastettua ennen näkyviä vahinkoja.. ;) 

Ertikka on edelleen kävelykuurilla, ollaan sitä Tinspun kanssa yhteistuumin käyty ulkoiluttamassa milloin kärryillä ja milloin itsekkin kävellen. Jalassa on 20% jännevaurio, tullut ulkoisesta iskusta. Tunnetusti tuo suku on vähän tapaturma-altista, joten emme ihmettele ollenkaan. :) Pieni tauko treeniin on varmasti ihan kohdallaankin, sillä onhan Ertikkaa treenattu viimeiset 1,5v aktiiviseen lukuunottamatta laidunta viime kesänä (hehe). 


Pojun kanssa ollaan käyty vähän mieltä virkistelemässä ja lompsimassa ympäri Ypäjää kärryillä ja ilman. Se on hupsu heppa, mutta hyvillä mielin kuitenkin lähdössä tänään iltaraveihin Forssaan. Viimeksi napattiin hienosti ja vähemmän hienosti laukka loppusuoralla (12,5 lopetus porukalla) kun poitsun jalat sekosivat. Paremmalla menestyksellä toivottavasti tällä kertaa.. :) 

"Poju", nimikkoni


Tihurista ja Förstistä otettiin rakenne- ja pääkuvat viikonloppuna, kun Tiina tuli meille heppailemaan pitkästä aikaa. :) Hienosti pesimme kaikki poniset, myös pikkupojat, ja yllätyksekseni Hotikka käyttäytyi parhaiten pesarissa. Jotuuri sen sijaan pelkäsi (oli pelkäävinään) pesuaineesta tulevaa vaahtoa ja Försti seilasi puolelta toiselle, Tihuri teki samaa hieman mutta vähemmässä määrin. Lopputulos: Hotikasta saa tässä asiassa olla ylpeä ja selkeästi palkitaan taas kova työ kun herra oli pienempi. Enää ei olisi mitään mahdollisuuksia, jos se päättäisi tosissaan lähteä huiskimaan sieltä tai olla menemättä. 

Tihuri oli myös elämänsä ensimmäisessä maastossa lauantaina, mikä meni paremmin kuin olimme osanneet odottaa. Pari kertaa vaikka puuhun kiipeävästä Förstistä oli apua, sillä onhan ojat hieman pelottavia vielä pienen pienen suokin näkökulmasta. Lisäksi Tihurilla ravattiin silloin ensimmäistä kertaa. Sekin sujui täysin ongelmitta ja herranen käyttäytyi supermallikkaasti, antoi alas käynnille heti kun pyysi ja lähti pohkeesta eteenpäin. Kyllä siitäkin vielä kelpo poni!Försti oli vähän eri mieltä tästä poseeraamisesta..

Kunnon karvaturri c:

Lopuksi lauantaina hypytimme hieman hevosia ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Tihuri sai bootsit molempiin etujalkoihin, koska muuten olisi uudet ratsukengät voineet olla pitkin tarhoja. ;) Kaikki nämä kolme nuorempaa innostuivat suunnattomasti jo esteet nähdessään, kun niitä kannettiin välikköön. Kasattuamme esteet, malttoivat ne pari kertaa rauhaksiin hypätä ja sittenkös homma karkasi käsistä ja ne vetivät omaa show'taan ympäri tarhaa samalla esteitä mennen.. Samalla Tihuri esitteli pikkutarhassa jäätävän hienoa ravia, se oli kuin joku suomenhevosten Totilas, OIKEASTI... o__o Katsottiin Tinspun kanssa siinä silmät pyöreinä kun herra veteli menemään. Harmi ettei kuvia saanut, sillä se oli kymmenen kertaa hienompaa kuin sen normaali ravi ja samoin myös laukka, jota se siinä esitteli. Olisi melkein voinut luulla, että se lentää. No, toivotaan että se joskus vielä esittää niitä vaikkapa jossain kouluradalla.. ;)

Tässä alempana vielä kuvia poikien riekkumisesta.


Kylki kyljessä esteen yli.. :DVitsailtiin, että kyllä siitä vielä esteheppa jossei ravi maistu :D

Hotikalla on vielä vähän hukassa nuo jalat ja miten ne asetella oikein, kun ovelasti tulee ilman
kaveria esteet hakemaan palkkiota.. 

Seurausta edelliseen: toisella vauhti päällä ettei edes nielaista ehtinytMontako hevosta kuvassa :D Oikea vastaus: 2. 

Ja taas kylki kyljessä ilman ilmarakoa


Isot pojat pääsivät hyppimään halutessaan myös. Kyllähän nekin hieman jaksoivat villiintyä vielä, mutta olivat suurimmat paineet purkaneet aikaisemmin jo.

Försti ottaa rennosti ja varmistaa ettei ainakaan ylirasitu

Tälläisten käännösten perusteella uskallan väittää,
ettei jumeista ole kauheasti jäljellä enää
Tuimana kohti tuulta


Sunnuntaina kävin vielä pikkupoikien kanssa pyörähtämässä metsässä, missä niillä olikin vähän ihmettelemistä. Ensin eivät meinanneet mennä, mutta pienellä rohkaisulla uskaltautuivat kuitenkin. Jotuuria lisäksi vähän liinasin pihassa, mikä meni taas ihan mukavasti. Vähän oli hidas avuille, mutta kyllä se varmasti siitä vielä kunhan saa rutiinia hommaan. :)

4 kommenttia:

 1. oi sun blogillas on hirmu nätti ulkoasu :o <3 oot tosi hyvä kuvaamaan :)!

  VastaaPoista
 2. ähh taas niin hienoja kaikki kuvat! ja före on ihana karvakasa tossa karvaturri kuvassa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo arvaa vaan inhoonko sen karvaturrista oloasua :c Tulis nyt vaan se kevät kunnolla ja karvat hus pois..! Kiitti kiitti :)

   Poista